cosmote books logo

Με μια ματιά..

Μια ζωή επανάσταση- Αποχαιρετισμός στον Κομαντάντε

Απεβίωσε ο Φιντέλ Κάστρο στα 90 του χρόνια. Ο θάνατος του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοινώθηκε από τον αδελφό του και πρόεδρο της χώρας, Ραούλ Κάστρο. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κούβας, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Θεωρίες συνωμοσίες ή αλήθεια; 638 τρόποι δολοφονίας του Κάστρο...

Η Κούβα και το κομμουνιστικό καθεστώς της, υπό την εξουσία του εκλιπόντος πλέον ηγέτη της, Φιντέλ Κάστρο, αποτέλεσε για πάρα πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη «εμμονή» για τις αμερικανικές κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες- με τον Κάστρο να αποτελεί στόχο ουκ ολίγων σχεδίων δολοφονίας.

Ital-exit: Πως ο γοητευτικός Ρέντσι έγινε φόβος των επενδυτών

Ένα μήνα πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του ιταλικού Συντάγματος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Η κυβέρνηση Ρέντσι αγωνίζεται για την επιβίωσή της. Και οι γερμανικές νουθεσίες εξοργίζουν.

Στα άδυτα του Λευκού Οίκου των Ομπάμα [φωτογραφίες]

Έργο του pop-art ζωγράφου Robert Rauschenberg κρέμεται στην τραπεζαρία. Αυτό είναι το τέταρτο κομμάτι σύγχρονης τέχνης που υπάρχει στη συλλογή του Λευκού Οίκου. Ο Rauschenberg γεννήθηκε στο Τέξας το 1925 και είναι ένας από τους αρχικούς ζωγράφους της pop art. Απεβίωσε το 2008 Έργο της…

33 πράγματα που θα αλλάξουν στις ΗΠΑ ασχέτως...Χίλαρι ή Τραμπ

Εύκολο να παρασυρθεί κανείς από τον "οίστρο" των διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ είπαν πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα. -Ακούσατε τι είπε ο Trump; Είναι η πνευμονία πρόκειται να κοστίσει Κλίντον τον αγώνα; Μις Φινλανδία; Περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Πραγματικά?

Πως ξεκίνησε το έπος του '40- Το ημερολόγιο του Ιταλού υπολοχαγού Καμπιόνε

Τις πρώτες ώρες της28ης Οκτωβρίου 1940 οι Ιταλοί ξεκινούν να βομβαρδίζουν το Φιλιάτι. Μια βόμβα, έπεσε στο δρομάκι που υπήρχε, μεταξύ του ξενοδοχείου Λάμπρου Βενέτη και μαγαζιού Μάρκου Περιστέρη, και σκότωσε τον Παναγιώτη Κύρκο, Πρόεδρο της τότε κοινότητας Φιλιατών.Επίσης, τραυμάτισε σοβαρά τον γιο του Δημήτρη Κύρκο,…

Οι εσωτερικές τριβές στο ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Εσωτερικές τριβές στο ΔΝΤ προκαλούν οι χειρισμοί των στελεχών του Ταμείου σχετικά με την ελληνική υπόθεση, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, υπόψη των οποίων περιήλθαν έγγραφα και e-mails που περιλαμβάνονται σε σχετική έρευνα- αξιολόγηση.

Οι νέοι δικτάτορες με την ματιά των ΗΠΑ

Της Andrea Kendall Taylor Ισχυροί άνδρες υπάρχουν φαινομενικά παντού. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πανταχού παρών˙ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εμμονή με τα πάντα, από τις τελευταίες πράξεις του στην Συρία και την Ουκρανία μέχρι τους ξαφνικούς και επαναλαμβανόμενους ανασχηματισμούς του εσωτερικού κύκλου…